Minden, amit az autófóliák nem igazán ismert fajtáiról tudni kell

Mindig is abban a hitben éltem, hogy autófóliázás alatt az autó ablakainak – ilyen-olyan célból pl. menőségből történő – lesötétítését kell érteni. Mígnem egy napon a barátom megkért, tervezzek neki egy komoly basszus hangrendszert a 3-as Golfjába. Azt javasoltam, hogy helyezzünk a hátsó ülés mögé beépített 25-ös rétegelt lemezbe 12 darab 10 colos Eminence Hi-Fi mélyhangszórót.

https://keresomarketingugynoksegbudapest.blog.hu/2020/08/05/a_laptop_es_a_notebook_olyan_valami_amelyrol_valojaban_meg_kell_tanulnia_valamit

https://szonyegtisztito.hu/2020/08/28/laptop-notebook/

https://szamitogepwebaruhazakcio.reblog.hu/

https://inversioninmobiliaria.org/category/blog/

https://szamitogepvideokartyatya.reblog.hu/

https://szonyegtisztitas.hu/2020/08/28/laptoprol-es-notebookrol-tippek-kezdoknek/

https://szonyegtisztitas24.hu/laptop-vasarlas-elott-ezeket-vedd-figyelembe/

https://videoguru.hu/

( Ezek voltak azok, amik megfeleltek a barátom által támasztott elvárásoknak. Az elvárás egyébként nagy volt. Csaknem 200 m2 –nek megfelelő területet lefedő és minőségi szabadtéri hangosításra való alkalmasság. És ezek a paraméterei voltak optimálisak a cél eléréséhez. ) Ezek a hangszórók csak kiegészítették a már meglévő közép-és magas frekvenciás eszközöket, amik az ajtókat egyenként kb. 30 kg-al nehezítették. Ezekkel együtt az autó átviteli tartománya alul is kigömbölyödött.

autófólia autófóliázás autóalaktrész autókölcsönzés

Ezután a barátom egy kis időre felszívódott, majd mikor újra megjelent nem ismertem az autójára. Egyszerűen lenyűgözött a látvány. Szemet gyönyörködtető, különböző színekben úszó, napfényben tündöklően pompázó, minden ember figyelmét odavonzó autót láttam.

Ez azt jelenti, hogy mikor nem üvöltött a koponyarepesztő hangerejű zene, akkor is mindenki a jármű után fordult). Először nem értettem, hogy a barátom honnan szerzett pénzt egy ilyen jellegű fényezésre. Feltett kérdésemre nem válaszolt, úgyhogy közelebb mentem és szemügyrevettem a dolgot. Közelebbről olyan volt, mintha autófóliák lennének ráragasztva az autóra.

Ekkor ösztönösen elkezdtem kapargatni az egyik szélét, de meglepetésemre azzal nem történt semmi. Végre a barátom is megszólalt és elmondta, hogy csinálhatok én bármit, az nem jön le róla egykönnyen, ennek ellenére nyomtalanul eltávolítható. Megdöbbentő volt, hiszen a látványt nem méregdrága fényezéssel, hanem az autófóliázás autókarosszéria-fóliázásnak nevezett fajtájával sikerült elérni.

Partnerek:

1. Prémium linképítés Online marketing101

2. Prémium Linképítés árak

3. Roth Creative linképítés

4. Linképítés

5. Prémium linképítés

6. Seo linképítés

7. Link építés

 

Számomra eddig ez a fogalom ismeretlen volt, bár ahogy most látom, ha valaha hallottam is volna bármit erről az egészről nem tudtam volna elképzelni ilyen végeredményt. Az autókarosszéria-fóliázás jóval olcsóbb, mint –az ugyanilyen hatást elérő – fényezés ráadásul ez nem végzetes, hiszen az autófólia nyom nélkül eltávolítható, úgy hogy a rosszindulatú, rongálni kívánó egyéneknek viszont ellenáll. Szinte hihetetlen.

Mivel a téma nagyon felkeltette az érdeklődésemet elkezdtem komolyan tájékozódni a témában. Minden lényeges információt megtudtam a karosszéria-fóliákról. A mostani írásom tulajdonképpen azt a célt szolgálja, hogy megosszam Önökkel azokat az infókat, melyek birtokában vagyok és megpróbáljam elhitetni, bebizonyítani, hogy ilyen csoda igenis létezik. Két fajtája van az autókarosszéria- fóliáknak.

Vannak azok az autófóliák, melyek esztétikai célt szolgálnak. Ilyen például a fenti történetben szereplő fólia. Ezek PVC-ből készülnek. A másik fajta egy színtelen, átlátszó, poliuretánból készülő fólia, melynek elsődleges célja a karosszéria mechanikai védelme. Ez a fólia nem bír UV-szűrő tulajdonsággal, hiszen ha bírnának, akkor a fólia alatti fényezés nem ugyanolyan mértékben fakulna, mint azok a részek melyeket nem fed fólia.

Nem semmi, igaz? A mechanikai védelmet nyújtó fajta elterjedtebb neve a kavicsfólia. Ezt a nevet onnan kapta, hogy gyakran használják a felverődő kavicsok ellen. Általában a karosszéria lenti részeit például a lökhárítót szokták beburkolni ezzel.  Természetesen nem csak a felverődő kavicsok ellen nyújtanak védelmet, hanem az autókhoz dörzsölődő növényzettel, madarak ürülékével, nagyobb sebességnél a járműnek ütköző rovarokkal szemben is ellenállók. Ha esetleg különleges dologra vágynánk, akkor akár a hadiipar által használt, meglehetősen strapabíró fóliát is alkalmazhatunk.

Aba autókölcsönzés Budapest

autókölcsönzés Budapest

Autóalkatrész webáruház

autóalkatrész